Nízkosacharidová zdravá pizza bez mouky (bezlepková)

Nízkosacharidová a bezlepková pizza, která je naprosto jednoduchá a z alternativních těst na pizzu nejvíce připomíná tu klasickou. Je zdravá, je chutná a zasytí na dlouhou dobu, zároveň se ale nemusíte bát, že byste z ní byli nafouklí a cítili se těžce.

Nejlepší zdravá pizza není z květáku, ale z mandlové moučky

Když jsme tento recept objevili, pekli jsme ji hned tři dny za sebou. Nejen proto, abychom vychytali poměry, ale protože byla vážně neskutečně dobrá. Věříme, že si ji také zamilujete.

Experimentovat s alternativním zdravějším těstem na pizzu už jsme zkoušeli několikrát. Velmi populární je u nás květáková či polentová pizza. I když výsledek bývá vynikající, upřímně, není to opravdová pizza a má to k ní stále daleko.

Zkoušeli jsme také zdravější verzi těsta na pizzu ze špaldové mouky, ale pizza byla tvrdší a nebyla vhodná na nízkosacharidovou dietu.

Sleva na kešu

Tohle těsto, kterému se v zahraničí často říká „fathead pizza“, nás ale opravdu překvapilo, protože nejenže je skvělé, opravdu se chuti pravé pizzy podobá!

Skladem 69 Kč
Mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě na výrobu dortů, palačinek, chleba či pizzy. Bílá mandlová moučka je vyrobena z blanšírovaných mandlí.

Co znamená „fathead pizza“

Fathead těsto na pizzu je bezlepkové, nízkosacharidové a je vhodné na keto dietu. Na výrobu se používá sýr, čerstvý sýr, vejce a nízkosacharidová alternativa mouky (my použili mandlovou mouku).

Výsledkem je syté a chutné low-carb těsto, které se texturou a chutí podobá klasickému těstu na pizzu. Při správné přípravě navíc křupe.

100 Kč sleva na první objednávku
Ingredience na těsto pro nízkosacharidovou pizzu.
Ingredience na těsto pro nízkosacharidovou pizzu.

Co jsme použili na výrobu těsta na bezlepkovou pizzu

K výrobě těsta na fathead pizzu jsme použili strouhanou mozzarellu na pizzu, ale věříme, že dobře poslouží jakýkoliv sýr, který máte rádi. Jako čerstvý sýr se nám nejvíce osvědčila ricotta, což je italský sýr vyráběný ze syrovátky kravského, ovčího či kozího mléka.

Pokud nemáte ricottu, můžete použít i lučinu. Na pojivo jsme použili vajíčko a místo klasické mouky mandlovou moučku, která je bezlepková a nízkosacharidová.

Tip: Kešu sýr se hodí k chipsům či k bramborám: Zkuste náš recept na veganský sýr.

Jak vyrobit dokonalé těsto na zdravou pizzu bez mouky

Zkoušeli jsme několik postupů. Jeden z nich byl, že nejprve rozehřejete sýr a ricottu v menším hrnci, aby se spojili v hladkou směs, a poté přidáte zbytek ingrediencí. Nakonec jsme ale zjistili, že to byl zbytečný krok. Výsledek byl totožný, jako když jsme pouze všechny ingredience smíchali dohromady.

Těsto na zdravou pizzu - Těsto na zdravou pizzu nanesete na pečící papír a přidáte další ingredience.
Těsto na zdravou pizzu nanesete na pečící papír a přidáte další ingredience.

Těsto jsme pak nanesli na pečící papír, přikryli ho dalším pečícím papírem a opatrně těsto rozváleli. Pak jsme vrchní pečící papír sejmuli a dali těsto péct do zlatova na 220 stupňů po dobu 6-10 minut. Poté jsme přidali rajčatovou salsu, naše oblíbené ingredience a pekli dalších 5-10 minut.

Jak na dokonalou rajčatovou omáčku na pizzu

Většina lidí potře pizzu neochuceným rajčatovým protlakem, a tím končí. Pokud ale milujete italské chutě, určitě věnujte i pět minut navíc tvorbě rajčatové omáčky.

Bezlepková pizza před dopečením - Pizza před dopečením je plná cherry rajčátek, hub a rajčatové omáčky.
Pizza před dopečením je plná cherry rajčátek, hub a rajčatové omáčky.

Koncentrovaný rajčatový protlak stačí dát do malého hrnce, pak se přidá prolisovaný česnek a bylinky dle chuti (vynikající je čerstvě nasekaná bazalka či provensálské koření). Na mírném plameni rajčatovou salsu s bylinkami necháme pár minut prohřát, aby se propojily chutě.

Tip: Zajímá vás nízkosacharidová dieta? Koukněte na článek: 10 tipů na výborné low-carb recepty.

Topping na bezlepkovou pizzu

Co si na pizzu dáte, je už na vás. My máme rádi mozzarellu, pár pokrájených cherry rajčátek, červenou cibuli a žampiony. Můžete si na pizzu ale dát i šunku, olivy, či cokoliv jiného, co máte rádi.

Hotová bezlepková pizza - Na hotovou pizzu můžete přidat rukolu, olivy či cokoliv co máte rádi.
Na hotovou pizzu můžete přidat rukolu, olivy či cokoliv co máte rádi.

FAQ – Nejčastější dotazy

Je nízkosacharidová pizza bezlepková?

Ano, naše nízkosacharidová pizza je 100 % bezlepková.

Je nízkosacharidová pizza vhodná k hubnutí?

Ano, naše nízkosacharidová pizza je zdravá a vhodná při redukční dietě k hubnutí.

Jak dlouho vydrží nízkosacharidová pizza v ledničce?

Pizzu je nejlepší konzumovat ihned, ale vydrží vám v ledničce i 3-5 dní.

Co dalšího můžu uvařit podle low-carb diety?

V sekci blogu OchutnejOřech najdete vše o nízkosacharidové dietě a také skvělé low-carb recepty.

Z čeho vyrobit bezlepkovou pizzu?

Místo mouky použijte mandlovou moučku (mleté mandle).

Patří ananas na pizzu?

Na pizzu patří cokoliv, co vám chutná.

Čím ochutit rajčatový protlak na pizzu?

Rajčatový protlak ochuťte česnekem a bazalkou.

Tipy na další recepty z blogu OchutnejOřech

Recept na zdravou pizzu

Zdravá pizza bez mouky

Nízkosacharidová a bezlepková pizza, která je naprosto jednoduchá a z alternativních těst
na pizzu nejvíce připomíná tu klasickou
.
4.65 z 45 hlasů
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celková doba 45 minutes
Chod Hlavní chod
Kuchyně Italská
Dávka 4 porce

Ingredience
  

Těsto

  • 1/2 šálku strouhaného sýru
  • 1/2 šálku mandlové mouky
  • 2 lžíce ricotty
  • 1 vejce

Rajčatová omáčka na pizzu

  • rajčatový protlak
  • 2 stoužky česneku
  • bylinky (bazalka, italské koření)

?? Zbytek je na vás, co si na pizzu dáte. My máme rádi sýr, červenou cibuli a houby. ☺️

    Postup
     

    • Strouhaný sýr důkladně promícháme s moukou, ricottou a šťastným vajíčkem.
    • Směs dáme na pečící papír, přikryjeme dalším a lehce těsto poválíme, abychom vytvořili tenkou pizzu. Opatrně vrchní papír odstraníme.
    • Vložíme těsto do trouby a pečeme do zlatova na 220 po dobu 6-10 minut. Mezitím si připravíme rajčatový protlak.
    • Vložíme rajčatový protlak do hrnce, zahřejeme na nižší stupeň a přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Prohřejeme, aby se propojily chutě.
    • Vyndáme upečené těsto z trouby, potřeme rajčatovým protlakem a na pizzu naskládáme, na co máme chuť (sýr, cibule, houby, olivy, šunka).
    • Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 5-10 minut.
    Klíčové slovo Fathead pizza, Lowcarb pizza, Pizza, Zdravá pizza
    Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

    Děkujeme, že nás čtete ?

    Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

    1 komentář

    1. 5 stars
      Zkusila jsem, nevěřila jsem, a výsledek mě naprosto nadchnul! Jen jsem měla těsto hodně řídké, tak jsem dala více mandlové mouky, stále bylo řídké, tak jsem ho zaprášila kokosovou moukou, která „pije“ vše, co může, a skvěle se to vyválelo. Řekla bych téměř k nerozeznání od pravé! První recept jsem udělala s tvrdou mozarellou, druhý s klasickým eidamem a nepoznali jsme rozdíl. Moc za recept děkuji, v low carb nám pizza neskutečně chyběla a už jsme spokojení 🙂

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Hodnocení receptu




    127 Sdílení
    Sdílet
    Tweetnout
    Sdílet
    Pin127