Zpátky na blog
Rukolový salát
Vytisknout recept
5 z 1 hlasu

Rukolový salát s pečenými batáty, pekany a medovo–hořčičnou zálivkou

Pokud milujete pečené batáty, tento rukolový salát s pekany a medovo–hořčičnou zálivkou si zamilujete. Je velmi jednoduchý na přípravu a prakticky nejdéle trvá nakrájet batáty, a pak je upéct. Skvěle se k němu hodí naše úžasná medovo–hořčičná zálivka. Rukolový salát s pečenými batáty, pekany a medovo-hořčičnou zálivkou je receptem, který nikdy nezklame. 
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření30 minutes

Ingredience

  • 600 - 700 g batátů oloupaných (2 střední)
  • 1 + 1/2 žíce olivového oleje
  • 100 g rukolového salátu ~3 hrsti
  • 1/2 šálku 70g pekanových ořechů
  • 60 g kozího sýra nebo fety
  • 1 dávka Medovo-hořčičného dresinku (recept najdete na blogu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 220°C.
  • Nakrájejte batáty na plátky tlusté 1,5 cm.
  • Dejte batáty do misky, přidejte olej, posolte a opepřete. Dobře promíchejte a rozprostřete je na plech.
  • Pečte 20 minut, pak batáty otočte a pečte dalších 10 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
  • Mezitím si podle našeho receptu připravte medovo-hořčičnou zálivku na salát.
  • Pekanové ořechy opečte na suché pánvi, pečte je dokud nezačnou vonět.
  • Dejte všechny ingredience do mísy na salát a promíchejte je s dresinkem. Podávejte!