Zpátky na blog
+ servings

Vláčné perníkové muffiny s jablky a čokoládou

Máte rádi neodolatelnou vůni perníku? Vláčné perníkové muffiny s jablky a čokoládou jsou skvělou dobrotou na svačinu, snídani nebo když vás honí mlsná.
Doba přípravy20 minutes
Doba vaření30 minutes
Celková doba50 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: muffiny s jablky, vláčné perníkové muffiny
Servings: 12 kusů

Ingredience

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny.
  • Do velké mísy prosejte oba druhy mouky a přidejte jedlou sodu, kakao, třtinový cukr, perníkové koření, skořici i špetku soli.
  • Vše promíchejte, aby se suché suroviny rovnoměrně spojily.
  • K suché směsi přilijte kefír, rozpuštěné ghí, vejce a javorový sirup. Metličkou nebo vařečkou těsto promíchejte, dokud nebude hladké a sjednocené.
  • Poté přidejte nastrouhaná jablka a kousky čokolády spolu s nasekanými pekanovými ořechy.
  • Těsto rozdělte do muffinových košíčků, vychází to přibližně velká lžíce těsta do každého košíčku. Nahoru můžete ještě přidat čokopecičky.
  • Pečte zhruba 30 minut, až budou muffiny krásně nadýchané. Zda už jsou hotové, vyzkoušejte špejlí.
  • Po upečení je nechte alespoň hodinu chladnout, aby se chutě propojily a těsto zůstalo vláčné.