Zapečené jáhly s jablky
Hledáte zdravý a sladký recept? Vyzkoušejte zapečené jáhly s jablky, na kterých si zaručeně pochutnáte.
Doba přípravy25 minutes minut
Doba vaření25 minutes minut
Celková doba50 minutes minut
Course: Dezert, Snídaně
Cuisine: Česká
Keyword: jáhly, Zapečené jáhly s jablky
Servings: 6 porcí
- 100 g jáhel
- 350 ml ovesného mléka
- 1 ČL mleté vanilky nebo extraktu
- 1 ČL skořice
- 30 g ghí
- 50 g erythritolu
- 3 vejce
- 3 jablka
- 30 g vlašských ořechů
- kokosový olej na vymazání forem
- špetka soli
Zalijte jáhly horkou vodou, přidejte špetku soli a povařte 5 min.
Jáhly slijte, přidejte mléko, vanilku, skořici a vařte 15 min
Do povařených jáhel přidejte ghi a nechte vychladnout.
Mezitím vyšlehejte žloutky s 30 g erythritolu do husté pěny a vmíchejte do vychladlé kaše.
Vyšlehejte bílky se zbytkem erythritolu do husté pěny. Půlku ušlehaného sněhu jemně vmíchejte do kaše.
Vymažte zapékací misky kokosovým olejem.
Na dno misky nasypte trochu vlašských ořechů a přidejte tenkou vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek.
Na vrstvu jablek naneste jáhlovou kaši a opět zasypte jablky.
Na konec přidejte zbylý sníh.
Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 25 min.