Zpátky na blog
+ servings

Zapečené jáhly s jablky

Hledáte zdravý a sladký recept? Vyzkoušejte zapečené jáhly s jablky, na kterých si zaručeně pochutnáte.
Doba přípravy25 minutes
Doba vaření25 minutes
Celková doba50 minutes
Course: Dezert, Snídaně
Cuisine: Česká
Keyword: jáhly, Zapečené jáhly s jablky
Servings: 6 porcí

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 350 ml ovesného mléka
  • 1 ČL mleté vanilky nebo extraktu
  • 1 ČL skořice
  • 30 g ghí
  • 50 g erythritolu
  • 3 vejce
  • 3 jablka
  • 30 g vlašských ořechů
  • kokosový olej na vymazání forem
  • špetka soli

Postup

  • Zalijte jáhly horkou vodou, přidejte špetku soli a povařte 5 min.
  • Jáhly slijte, přidejte mléko, vanilku, skořici a vařte 15 min
  • Do povařených jáhel přidejte ghi a nechte vychladnout.
  • Mezitím vyšlehejte žloutky s 30 g erythritolu do husté pěny a vmíchejte do vychladlé kaše.
  • Vyšlehejte bílky se zbytkem erythritolu do husté pěny. Půlku ušlehaného sněhu jemně vmíchejte do kaše.
  • Vymažte zapékací misky kokosovým olejem.
  • Na dno misky nasypte trochu vlašských ořechů a přidejte tenkou vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek.
  • Na vrstvu jablek naneste jáhlovou kaši a opět zasypte jablky.
  • Na konec přidejte zbylý sníh.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu 25 min.