Zpátky na blog
+ servings

Zdravá kefírová buchta s ovocem

Zdravá kefírová buchta s ovocem je nadýchaná, vláčná a jemně kyselkavá. Ozdobit si ji můžete klasickou čokoládovou polevou nebo jednoduchou jogurtovou polevou z pudinku a řeckého jogurtu.
Doba přípravy15 minutes
Doba vaření25 minutes
Celková doba40 minutes
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: kefírka, kefírová buchta
Servings: 1 plech

Ingredience

Těsto

Jogurtová poleva

  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléka
  • 300 g řeckého jogurtu
  • citronová šťáva z jednoho citronu
  • čekankový sirup podle chuti

Postup

  • V míse smíchejte sypké suroviny jako mouku, cukr, sodu a kakao a dobře promíchejte.
  • Potom přidejte kokosový olej, kefír, vejce a na dochucení vanilkový extrakt.
  • Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem, posypejte ovocem a pečte na 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Poté nechte buchtu vychladnout.
  • Jogurtovou polevu připravíte tak, že uvaříte pudink podle návodu a necháte ho vychladnout.
  • Následně ho smícháte s řeckým jogurtem, citronovou šťávou a čekankovým sirupem a vše vymixujete mixérem.
  • Polevu rovnoměrně rozetřete na kefírovou buchtu a dozdobte ovocem, kakaem či ořechy.