Zdravá kefírová buchta s ovocem
Zdravá kefírová buchta s ovocem je nadýchaná, vláčná a jemně kyselkavá. Ozdobit si ji můžete klasickou čokoládovou polevou nebo jednoduchou jogurtovou polevou z pudinku a řeckého jogurtu.
Doba přípravy 15 minutes minut
Doba vaření 25 minutes minut
Celková doba 40 minutes minut
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: kefírka, kefírová buchta
Servings: 1 plech
Jogurtová poleva 1 vanilkový pudink 500 ml mléka 300 g řeckého jogurtu citronová šťáva z jednoho citronu čekankový sirup podle chuti
V míse smíchejte sypké suroviny jako mouku, cukr, sodu a kakao a dobře promíchejte.
Potom přidejte kokosový olej, kefír, vejce a na dochucení vanilkový extrakt.
Těsto dejte na plech vyložený pečicím papírem, posypejte ovocem a pečte na 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Poté nechte buchtu vychladnout.
Jogurtovou polevu připravíte tak, že uvaříte pudink podle návodu a necháte ho vychladnout.
Následně ho smícháte s řeckým jogurtem, citronovou šťávou a čekankovým sirupem a vše vymixujete mixérem.
Polevu rovnoměrně rozetřete na kefírovou buchtu a dozdobte ovocem, kakaem či ořechy.