Kefírové lívance jsou naprosto božskou snídaní i svačinkou. Jsou jednoduché, rychlé a chutnají celé rodině. Ať už je připravíte na víkendovou snídani nebo jako sladkou večeři, rozhodně neuděláte chybu.
V míse smíchejte kefír, vejce a sirup. Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
V jiné misce smíchejte špaldovou mouku, jedlou sodu a špetku soli.
Postupně přidávejte suché ingredience do mokré směsi. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud by bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu kefíru, pokud naopak příliš řídké, přidejte více mouky.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla. Lívance smažte po malých porcích asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé a nadýchané. Otočte je, jakmile na povrchu uvidíte bublinky.
Kefírové lívance podávejte s čerstvým ovocem (např. borůvkami, jahodami nebo banány), javorovým sirupem a jogurtem. Posypat si je můžete ořechy či semínky.