Zpátky na blog
+ servings

Zdravé kefírové lívance s ovocem

Kefírové lívance jsou naprosto božskou snídaní i svačinkou. Jsou jednoduché, rychlé a chutnají celé rodině. Ať už je připravíte na víkendovou snídani nebo jako sladkou večeři, rozhodně neuděláte chybu.
Doba přípravy5 minutes
Doba vaření15 minutes
Celková doba20 minutes
Course: Snídaně
Cuisine: Česká
Keyword: kefírové lívance
Servings: 12 kusů

Ingredience

Postup

  • V míse smíchejte kefír, vejce a sirup. Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • V jiné misce smíchejte špaldovou mouku, jedlou sodu a špetku soli.
  • Postupně přidávejte suché ingredience do mokré směsi. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud by bylo těsto příliš husté, můžete přidat trochu kefíru, pokud naopak příliš řídké, přidejte více mouky.
  • Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla. Lívance smažte po malých porcích asi 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé a nadýchané. Otočte je, jakmile na povrchu uvidíte bublinky.
  • Kefírové lívance podávejte s čerstvým ovocem (např. borůvkami, jahodami nebo banány), javorovým sirupem a jogurtem. Posypat si je můžete ořechy či semínky.