Zpátky na blog
+ servings

Zdravé proteinové palačinky z quinoy – bezlepkové, bez vajec, bez laktózy

Jednoduché proteinové palačinky z quinoy, které neobsahují vejce, lepek ani laktózu a dokonce ani přidaný proteinové prášek. Vyzkoušejte, jsou vážně jednoduché.
Doba přípravy5 minutes
Course: Dezert, Snídaně
Cuisine: Česká
Keyword: palačinky z quinoy, proteinové palačinky, recepty z quinoy
Servings: 6 palačinek

Ingredience

  • 120 g quinoy namočené přes noc
  • 250 ml rostlinného mléka mandlové, kokosové, ovesné
  • 1 PL javorového sirupu nebo čekankového sirupu (lze vynechat ve slané verzi)
  • špetka soli
  • 1 PL kokosového oleje na smažení

Postup

  • Quinou namočte do studené vody a nechte ji namočenou přes noc (minimálně 8 hodin).
  • Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda neodtéká čirá (odstraníte tím hořkost).
  • Propláchnutou quinou vložte do výkonného mixéru s rostlinným mlékem, javorovým sirupem a špetkou soli.
  • Mixujte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek (3-5 minut).
  • Nechte těsto odpočinout asi 10 minut.
  • Rozehřejte nepřilnavou páne (nebo palačinkovač) na střední teplotu a lehce potřete kokosovým olejem.
  • Na pánev nalijte těsto a rozlijte do tvaru kruhu.
  • Smažte 2-3 minuty, dokud se okraje nezačnou oddělovat a na povrchu se nevytvoří bublinky.
  • Opatrně otočte a smažte další 1-2 minuty.
  • Podávejte s tím, co máte rádi.