Zpátky na blog
Banánová bábovka
Vytisknout recept
4.67 z 3 hlasů

Jednoduchá hrníčková banánová bábovka s ořechy

Tato jednoduchá hrnková banánová bábovka je sladká i bez cukru. Příprava vám zabere jen pár minut a zpracujete do ní přezrálé banány.
Doba přípravy10 minutes
Doba vaření30 minutes
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bábovka, banánová bábovka

Ingredience

Postup

  • Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
  • Rozmačkáme banán.
  • Přidáme všechny mokré ingredience a zamícháme.
  • Postupně vmícháme všechny suché ingredience a vypracujeme hladké těsto.
  • Pečeme bábovku po dobu 50-60 minut. Během prvních 30 minut pečení troubu neotevírejte, aby bábovka neklesla.
  • Otestujeme špejlí, zda je hotová.
  • Vyndáme bábovku z trouby a necháme ji vychladnout. Poté ji vyklopíme.
  • Po vyklopení a vychladnutí ji pocukrujeme.