Zdravá polévka z cizrny a kukuřice, která zasytí a máte ji připravenou do půl hodiny. S kořením můžete experimentovat dle chuti, vyzkoušete například kajenský pepř, zázvor nebo červenou papriku.
Doba přípravy35 minutesminut
Celková doba35 minutesminut
Course: Polévka
Cuisine: Veganská, Vegetariánská
Keyword: cizrnová polévka, polévka s cizrnou, polévka z cizrny
Servings: 1hrnec
Ingredience
1lžíceolivového oleje
3stroužkyprolisovaného česneku
1střední nakrájená cibule
1lžičkalahůdkového droždí
1/4lžičkyčerstvě mletého pepře
1/4lžičkyuzené pariky
špetkuchilli
1střední bramboraoloupaná a nakrájená na malé kostičky
4šálkyzeleninového vývaru
3/4šálkukešuna 30 minut namočit do horké vody
1plechovkakukuřice bez nálevu
1lžícecitronové šťávy
hrstnasekaného čerstvého koriandru
500gcizrny
Postup
V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku, poté přidejte prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujte.
Přidejte brambory, cizrnu, kukuřici, vývar, chilli, uzenou papriku, pepř a vařte 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
Odeberete ⅔ polévky a rozmixujte spolu s kešu.
Vraťte do hrnce, promíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.