Zpátky na blog
+ servings
Mrkvový dort na modro zeleném talířku
Vytisknout recept
4.84 z 18 hlasů

Recept na zdravý veganský mrkvový dort bez cukru

Hledáte zdravější alternativu klasického mrkvového dortu? Tento veganský carrot cake je ideálním dezertem pro jakoukoliv událost, který zasytí a zároveň výborně chutná. Navíc je nepečený a zdravější než všechny klasické dorty. Vždyť v něm ani není cukr!
Doba přípravy40 minutes
Celková doba40 minutes
Chod: Dessert
Kuchyně: Zdravá výživa
Klíčové slovo: carrot cake, raw
Dávka: 1 dort

Ingredience

Krém

Dort

Postup

Postup výroby krému

  • Kešu ořechy nejprve namočte na 30 až 60 minut do vody.
  • Poté ořechy rozmixujte v mixéru společně s kokosovým mlékem, šťávou z citronu, javorovým extraktem a vanilkovým extraktem.

Základ dortu

  • Rozmixujte vlašské ořechy s datlemi (nebo datlovou pastou) a vzniklou směs přesuňte do větší mísy.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev, vanilkový extrakt, sůl, mletou skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek, rozinky a přimíchávejte mandlovou mouku, dokud nevytvoříte dortovou hmotu.

Dokončení dortu

  • Hotovým těstem vyložte dortovou formu a na vrch rozprostřete připravený krém. Vložte alespoň na jednu hodinu do mrazáku uležet.
  • Před servírováním jednotlivé kousky ozdobte zatočeným plátkem mrkve a vlašským ořechem.