Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
5 z 2 hlasů

Recept: Zdravá cizrnová polévka s kukuřicí

Zdravá polévka z cizrny a kukuřice, která zasytí a máte ji připravenou do půl hodiny. S kořením můžete experimentovat dle chuti, vyzkoušete například kajenský pepř, zázvor nebo červenou papriku.
Doba přípravy35 minutes
Celková doba35 minutes
Chod: Polévka
Kuchyně: Veganská, Vegetariánská
Klíčové slovo: cizrnová polévka, polévka s cizrnou, polévka z cizrny
Dávka: 1 hrnec

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 střední nakrájená cibule
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/4 lžičky uzené pariky
  • špetku chilli
  • 1 střední brambora oloupaná a nakrájená na malé kostičky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 3/4 šálku kešu na 30 minut namočit do horké vody
  • 1 plechovka kukuřice bez nálevu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 500 g cizrny

Postup

  • V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku, poté přidejte prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujte.
  • Přidejte brambory, cizrnu, kukuřici, vývar, chilli, uzenou papriku, pepř a vařte 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Odeberete ⅔ polévky a rozmixujte spolu s kešu.
  • Vraťte do hrnce, promíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.
  • Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.