Zpátky na blog
+ servings
Vytisknout recept
4.60 z 10 hlasů

Recept na nejlepší nepečený cheesecake s borůvkami (raw)

Tento zdravý borůvkový cheesecake je vynikající a potěšíte jím i lidi na paleo či raw stravě. Navíc v něm není ani cukr. ☺️ Kdo z vás by si dal?⠀Tento borůvkový cheesecake je vynikající a potěšíte jím i lidi na paleo či raw stravě. Navíc v něm není ani cukr. ☺️ Kdo z vás by si dal?⠀?⠀
Doba přípravy45 minutes
Celková doba45 minutes
Chod: Dessert
Kuchyně: Zdravá výživa
Klíčové slovo: gluten-free, paleo, raw, vegan
Dávka: 1 dort

Ingredience

Korpus

První a druhá vrstva

Poleva

  • 2 hrnky čerstvých nebo mražených borůvek
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce chia semínek

Postup

Korpus

  • Rozmixujte pekanové ořechy s datlemi, mandlovou moukou, kokosovým olejem a skořicí. Dejte si pozor, abyste nemixovali moc dlouho, nebo místo korpusu vznikne ořechové máslo.
  • Korpusové lepivé těsto vložte do vymazané dortové formy, případně vyložené pečícím papírem.
  • S formou několikrát bouchněte o kuchyňskou linku, abyste se zbavili vzduchových bublinek.

První vrstva

  • Ořechy kešu (alespoň 4 hodiny máčené ve vodě) rozmixujeme společně s kokosovým olejem, javorovým sirupem, citronovou šťávou a vanilkou.
  • Dvěma třetinami vzniklého krému polijeme korpus a dáme do mrazáku vychladit.

Druhá vrstva

  • Do zbylého krému zamixujeme mrazem sušené borůvky (nebo prášek).
  • Přelijeme přes poslední vrstvu a dáme opět do mrazáku.

Zdravá poleva

  • Čerstvé nebo mražené borůvky rozmixujeme s citronovou šťávou a chia semínky. Přelijeme poslední vrstvu a dáme na tři hodiny do mrazáku.
  • Můžeme servírovat.