Popis produktu
Kešu ořechy jsou skvělým zdrojem energie a bílkovin (15,3 g ve 100 g) a obsahují také omega-3 a omega 6 nenasycené kyseliny, které jsou zdravé pro naše srdce. Zároveň obsahují vlákninu a patří k ořechům s nejmenším obsahem tuku (46,9 g ve 100 g). Jsou populární mezi příznivci zdravé výživy i vegany, kteří je používají na výrobu alternativ sýru a jako základ raw dortů.
Kešu ořechy
obsahují důležité látky pro zdravé fungování lidského organismu, jako je například hořčík (292 mg ve 100 g), železo (6,68 mg ve 100 g) a zinek (5,78 mg ve 100 g).
Jak si vychutnat kešu
Kešu ořechy jsou dobré samotné, ale jejich chuť můžete zvýraznit upražením, a to na pánvi nebo v troubě.
Přidejte si je do ranní kaše nebo si z nich vyrobte domácí granolu. Z kešu lze vyrobit kešu máslo, kešu mléko, kešu sýr, základ raw dortů, ale vynikající jsou i v salátech a k zahuštění veganských polévek.
Recepty s kešu
Domácí kešu máslo
Domácí kešu mléko
Domácí kešu sýr
Kde kešu rostou
Kešu ořechy jsou plodem ledvinovníku západního, který původně rostl v Brazílii. Dnes se pěstuje i ve Vietnamu, Nigérii, Tanzánii, Indii či Indonésii. Strom potřebuje teplo a vysokou nadmořskou výšku okolo 1000 m a roste do výšky 12 m. Jeden strom dokáže vyprodukovat až 50 kg za jeden rok, ale na pořádnou sklizeň lahodných kešu se čeká až 8 let.
Odkud kešu dovážíme
Kešu ořechy pečlivě ochutnáváme a kontrolujeme jejich kvalitu. Dodavatele v průběhu roku měníme tak, abychom vám mohli nabídnout nejkvalitnější a nejčerstvější kešu ořechy.
Naše kešu pocházejí nejčastěji z těchto zemí: Indie a Vietnam.Specifikace produktu:
Skořápkové plody
Složení: jádra KEŠU ořechů 100%.
Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.
Minimální trvanlivost: 10-12 měsíců
Země původu: VietnamVýživové údaje:
Výživové údaje/100g:
energetická hodnota: |
2576kj /615kcal |
tuky: |
46,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
9,1g |
sacharidy: |
32,6g |
z toho cukry: |
5,2g |
bílkoviny: |
15,3g |
sůl: |
<0,03g |