Recept na pekanovou ovesnou kaši přes noc

Ovesná kaše přes noc je ideální letní variantou pro všechny milovníky ovesné kaše. Je vhodná, pokud se ráno nechcete trápit s přípravou jídla, ale zároveň dbáte na kvalitní a zdravé stravování. Večer si připravíte lahodnou zdravou snídani plnou proteinu a zdravých tuků, která zasytí na celé dopoledne. 

Jak na ovesnou kaši

Ovesná kaše přes noc je jednoduchá a existuje nekonečně moc variací. Základem jsou chia semínka, jogurt a mléko, ze kterých se přes noc vytvoří základ ovesné kaše. 

Tuto směs můžete dochutit vaším oblíbeným ovocem nebo ořechy, můžete přidat ořechové máslo či nenutellu. Ovesnou kaši ocení všechny pracující maminky, ale i každý, kdo má ráno problém s přípravou pořádné snídaně. Navíc, ovesná kaše vydrží v ledničce až tři dny, takže si můžete snídani připravit dopředu na víc jak polovinu pracovního týdne.

Pekanové ořechy do kaše

Výroba je snadná, do uzavíratelné skleničky nasypete vločky, chia semínka a všechny suché dochucující přísady na základ. Poté přidáte jogurt a mléko a ostatní tekuté přísady.

Skleničku pevně uzavřete víčkem a protřepete, aby se ingredience promíchaly. Samozřejmě můžete směs připravovat i v míse, ale my rádi využíváme již sklenici, ve které budeme ovesnou kaši uchovávat. 

Poté si připravíme ovocnou směs. Oblíbené ovoce nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky a promícháme s javorovým sirupem a mletou skořicí. 

Směs můžete vmíchat do základu ovesné kaše, či ji dát pouze na vrch. Poté skleničku uzavřeme a uložíme do ledničky. 

Recept na pekanovou ovesnou kaši přes noc

Letní varianta ovesné kaše, kterou si určitě zamilujete. ❤️ Ideální, pokud se ráno nechcete trápit s přípravou jídla. Večer si připravíte lahodnou zdravou snídani plnou proteinu a zdravých tuků, která zasytí na celé dopoledne. ☺️
5 z 2 hlasů
Doba přípravy 30 minut
Celková doba 30 minut
Chod Dezert
Kuchyně Veganská, Vegetariánská

Ingredience
  

  • 1/2 hrníčku ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku mléka dle vaší preference
  • 1/4 hrníčku řeckého nebo sojového jogurtu
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce sladidla (med nebo javorový sirup)
  • 1/4 lžíce vanilkového extraktu

Směs na dochucení

  • 1/4 šálku nakrájených jablek
  • 1 lžíce nasekaných pekanových ořechů
  • 2 lžíce javorových sirupů
  • 1/4 lžíce mleté skořice

Postup
 

  • Do skleničky nasypte vločky, chia semínka a všechny suché dochucující přísady na základ, přidejte jogurt a mléko a ostatní tekuté přísady.
  • Skleničku pevně uzavřete víčkem a protřeste, aby se ingredience promíchaly.
  • Ovoce nakrájejte na drobné kostičky, dejte do misky, promíchejte s javorovým sirupem a mletou skořicí.
  • Směs můžete vmíchat do základu, či ji dát pouze na vrch. Poté skleničku uzavřete a uložte do lednice, kde vydrží až tři dny.
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Hodnocení receptu




0 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin