Recept na veganskou dýňovou polévku s kokosovým mlékem

Dýňová polévka

Krémová kokosovo-zázvorová dýňová polévka je snad naším nejoblíbenějším receptem na podzim. Sladkou chuť kokosu a dýně skvěle doplňuje výrazná chuť čerstvého zázvoru. Přinášíme vám náš oblíbený a velmi jednoduchý recept na dýňovou polévku, věříme, že si ji zamilujete.

Jak připravit dýňovou polévku?

Připravit tuto kokosovo-zázvorovou dýňovou polévku je neuvěřitelně snadné. Dýni nejprve upečeme v troubě, poté orestujeme cibulku, přidáme dýni, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibulku a vývar.

Vaříme 15 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme kokosovým mlékem. Polévku případně dochutíme solí a pepřem. 

S čím servírovat dýňovou polévku?

Když máme tuto polévku doma, obvykle ji podávám s dobrým chlebem a dýňovými semínky. Je vynikající i s koriandrem a někdo do ní přidává i kuřecí maso nebo vařená vejce. Úžasná je i dokřupava opečená cizrna.

Veganská dýňová polévka
Veganská dýňová polévka

Tip: Další veganské recepty můžete najít ZDE.


Recept na veganskou dýňovou polévku s kokosovým mlékem

4.17 z 6 hlasů
Doba vaření 50 minut
Celková doba 50 minut
Chod Polévka
Kuchyně Vegetariánská

Ingredience
  

Postup
 

  • Předehřejte troubu na 180 C a vyložte velký plech pečicím papírem (nebo použijte nepřilnavý plech).
  • Dýni rozpůlíme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme péct do trouby asi na 25-30 minut dle velikosti kousků.
  • Cibuli nakrajíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky a zázvor nastrouháme.
  • Cibuli orestujeme na oleji, přidáme vývar, česnek, zázvor a dýni a vaříme 15 minut, aby se propojily chutě.
  • Polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko a dochutíme.
Klíčové slovo dýňová polévka, polévka z dýně
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Hodnocení receptu




27 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin27