Krémová kokosovo-zázvorová dýňová polévka je snad naším nejoblíbenějším receptem na podzim. Sladkou chuť kokosu a dýně skvěle doplňuje výrazná chuť čerstvého zázvoru. Přinášíme vám náš oblíbený a velmi jednoduchý recept na dýňovou polévku, věříme, že si ji zamilujete.
Obsah článku
Jak připravit dýňovou polévku?
Připravit tuto kokosovo-zázvorovou dýňovou polévku je neuvěřitelně snadné. Dýni nejprve upečeme v troubě, poté orestujeme cibulku, přidáme dýni, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibulku a vývar.
Vaříme 15 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme kokosovým mlékem. Polévku případně dochutíme solí a pepřem.
S čím servírovat dýňovou polévku?
Když máme tuto polévku doma, obvykle ji podávám s dobrým chlebem a dýňovými semínky. Je vynikající i s koriandrem a někdo do ní přidává i kuřecí maso nebo vařená vejce. Úžasná je i dokřupava opečená cizrna.

Tip: Další veganské recepty můžete najít ZDE.

Recept na veganskou dýňovou polévku s kokosovým mlékem
Ingredience
- 1 kg dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 cm zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 150 ml kokosového mléka
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- chilli
- dýňová semínka
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 180 C a vyložte velký plech pečicím papírem (nebo použijte nepřilnavý plech).
- Dýni rozpůlíme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme péct do trouby asi na 25-30 minut dle velikosti kousků.
- Cibuli nakrajíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky a zázvor nastrouháme.
- Cibuli orestujeme na oleji, přidáme vývar, česnek, zázvor a dýni a vaříme 15 minut, aby se propojily chutě.
- Polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko a dochutíme.
A kde je ten článek o skladování ořechů? Borsiková