Recept: Nejlepší domácí Bounty kuličky

Naposledy aktualizováno 4. 12. 2025 autorem Pavlína

Domácí Bounty kuličky jsou důkazem, že i z několika jednoduchých surovin jde vytvořit něco neuvěřitelně dobrého. Spojují jemnou kokosovou chuť, krémovou sladkost kondenzovaného mléka a tóny bílé nebo hořké čokolády. Vzniknou vám tak malé kokosové pralinky, které se doslova rozpouštějí na jazyku a chutí připomínají známou tyčinku Bounty, jen ještě lepší, čerstvější a bez zbytečných přísad. Jsou hotové během chvilky, nevyžadují pečení a z tácku s cukrovím zmizí jako první.

Kouzlo kokosu v každém soustu

Kokos patří mezi suroviny, které dokážou i jednoduchý recept proměnit v exotický zážitek. Jeho jemná vůně, nasládlá chuť a lehká struktura dělají z těchto kuliček malou pochoutku, která chutná všem. Kokos navíc obsahuje vlákninu a zdravé tuky, díky čemuž jsou kuličky sytější a déle vydrží vláčné. V kombinaci se slazeným kondenzovaným mlékem vzniká směs, která je přirozeně sladká, krémová a drží tvar i bez pečení.

Skladem 43 Kč
Strouhaný kokos bez cukru, který je pro svůj vysoký obsah tuku ideální na pečení. Přestože není nijak doslazovaný, díky vysoké kvalitě kokosů je chuťově plný a přirozeně sladký. Jemně nastrouhaný kokos je nepostradatelný při vánočním pečení, je skvělý na výrobu domácí kokosového mléka, másla i raffaela.
Skladem 221 Kč
Pravá belgická bílá čokoláda od nejslavnějšího výrobce čokolády Callebaut. Má lahodnou chuť s výraznými krémovými a vanilkovými tóny. Využijte jako kvalitní čokoládu na vaření, pečení nebo na mlsání.
Skladem 509 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda Callebaut ve formě praktických peciček je synonymem kvality. Její bohatá kakaová a hořkosladká chuť vynikne nejen při mlsání, ale i v receptech na dezerty, dorty nebo slané pokrmy s čokoládovým nádechem.

Jak na nejlepší domácí Bounty kuličky

Domácí Bounty kuličky jsou opravdu jednoduché. Stačí smíchat kokos s kondenzovaným mlékem, trochou medu, vanilkou a rozpuštěnou bílou čokoládou. Poté se nechá směs krátce ztuhnout a vytvarují se z ní malé kuličky. Ty se následně obalí v čokoládě a máte hotovo.

Při správném poměru surovin jsou kuličky dokonale vláčné a hezky drží tvar. Výsledek chutná jako luxusní kokosový dezert, který zvládnete připravit i bez trouby.

TIP: Jste milovníky kokosu, ale ne čokolády? Vyzkoušejte zdravé domácí Raffaello kokosové kuličky (raw)

Nejlepší domácí Bounty kuličky
Nejlepší domácí Bounty kuličky

Jak tvarovat a zdobit domácí Bounty kuličky

Z vychlazené směsi tvarujte malé kuličky (asi o průměru 2 cm). Každou kuličku obalte v rozpuštěné hořké čokoládě a nechte ztuhnout. Než čokoláda ztuhne, můžete čokoládu i posypat kokosem, nasekanými oříšky nebo použít cukrářské zdobení. Bounty kuličky chutnají výborně i máčené v bílé a mléčné čokoládě nebo si vytvořte z různých druhů čokolád mramorování.

Čím ozdobit nejlepší domácí Bounty kuličky

Když jsou Vánoce, vše je krásně ozdobeno a totéž platí i o cukroví. Tento recept je skvělý v tom, že zdobení máte za chvilku hotovo. Stačí domácí Bounty kuličky po namočení v čokoládě obalit v tom, co máte rádi. Skvěle se hodí kokos, lyofilizované jahody, nasekané pistácie nebo mandle. Je to jen na vás. My jsme Bounty kuličky namočili jak v bílé, tak v hořké čokoládě a některé v pistáciovém krému a obalili hned v několika sypání a vznikla nám tak krásně barevná mozaika kuliček.

Nejlepší domácí Bounty kuličky
Nejlepší domácí Bounty kuličky

Tipy a triky

Ačkoli se jedná o jednoduchý recept, můžou Bounty kuličky pěkně potrápit. Aby se vám kuličky povedly a šlo vše hladce, máme pro vás několik našich doporučení.

  • V závislosti na použitém kokosu a kondenzovaném mléce, se může konzistence směsi trochu lišit. Nebojte se podle potřeby přisypat trochu kokosu navíc nebo přidat více kondenzovaného mléka či medu. 
  • Připravenou směs dejte alespoň na 30 minut do lednice, aby ztuhla a lépe se tvarovala. Čím rychleji budete pracovat, tím lépe.
  • Než budete kuličky máčet do čokolády, dejte je zamrazit. Kuličky se vám pak při máčení nebudou rozpadat a čokoláda bude lépe a rychleji tuhnout.
  • Kuličky si můžete před zmrazením napíchat na špejle nebo párátka pro snazší manipulaci.
  • Abyste docílili krásně lesklého vzhledu, přidejte do čokolády trochu kokosového oleje.
  • Bounty kuličky chutnají nejlépe dobře vychlazené.

Bounty kuličky s překvapením

Pokud vám přijdou takové domácí Bounty kuličky moc jednoduché a chcete je povýšit na vyšší úroveň, vyzkoušejte Bounty kuličky s překvapením. Do středu každé kuličky můžete vložit mandli, lískový oříšek, kousek sušeného ovoce nebo dokonce malý kousek čokolády (třeba karamelové). Tento drobný detail promění obyčejné kokosové kuličky v luxusní domácí pralinky, které vypadají i chutnají jako z cukrárny.

Nejlepší domácí Bounty kuličky
Nejlepší domácí Bounty kuličky

TIP: Přidejte do směsi pár kapek rumu nebo likéru pro výraznější chuť.

Jak uchovávat Bounty kuličky

Bounty kuličky uchovávejte v uzavíratelné dóze v lednici, kde vydrží čerstvé a vláčné až 7 dní. Díky své jednoduchosti a absenci másla nebo vajec se hodí i k dlouhodobějšímu skladování. Pokud je chcete připravit dopředu, můžete je zamrazit – po rozmrazení si zachovají chuť i texturu. U nás však zmizí dříve, než vůbec stihnou rozmrznout.

Vyzkoušejte i další nepečené cukroví

Nechce se vám péct a hledáte rychlé recepty na cukroví? Inspirujte se našimi recepty na nepečené cukroví.

Nejlepší domácí Bounty kuličky

Recept: Nejlepší domácí Bounty kuličky

Domácí Bounty kuličky spojují jemnou kokosovou chuť, krémovou sladkost kondenzovaného mléka a hedvábné tóny bílé a hořké čokolády.
Doba přípravy 30 minutes
Celková doba 30 minutes
Course Dezert, vánoční cukroví
Cuisine Česká
Dávka 30 kuliček

Ingredience
  

  • 100 g strouhaného kokosu
  • 160 g kondenzovaného kokosového mléka
  • 20 g bílé belgické čokolády
  • 1 PL medu
  • vanilkový extrakt

Zdobení

  • hořká belgická čokoláda
  • bílá belgická čokoláda
  • kokos
  • nasekané oříšky pistácie, mandle
  • lyofilizované jahody
  • matcha na obarvení bílé čokolády

Postup
 

  • V míse smíchejte kokos, kondenzované mléko, med a vanilku.
  • Promíchejte, dokud nevznikne hustá hmota.
  • Dejte na 30 minut chladit do lednice.
  • Z vychlazené směsi tvarujte malé kuličky, napíchejte je párátky a dejte na chvíli zmrazit.
  • Zmrzlé kuličky namáčejte v čokoládě a ozdobte podle vaší fantazie, nebo nechte jen tak.
Keyword Bounty kuličky, Nejlepší bounty kuličky, Nejlepší domácí bounty kuličky
Zkusili jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!

Nejčastěji kladené dotazy (FAQ)

Mohu použít neslazené kondenzované mléko?

Ano, můžete, ale bude to méně sladké. Můžete však přidat více medu.

Co dělat, když se domácí Bounty kuličky drobí?

Pokud je směs na kuličky příliš suchá, přidejte více kondenzovaného mléka nebo medu a znovu promíchejte.

Dají se udělat Bounty kuličky bez medu?

Ano, med můžete nahradit třeba javorovým sirupem či jiným rostlinným sirupem nebo dosladit moučkovým cukrem.

Jakou čokoládu použít na obalení Bounty kuliček?

Na domácí Bounty kuličky je ideální kvalitní hořká čokoláda s vyšším obsahem kakaa (alespoň 60 %), ale můžete zvolit i mléčnou nebo bílou čokoládu pro sladší výsledek.

Tým OchutnejOřech.cz

Děkujeme, že nás čtete!

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý náš svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. Už jste zkusili naše oříšky?

Podívat se do obchodu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




0 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin