Naposledy aktualizováno 30. 5. 2024 autorem Anežka
Pokud hledáte rychlý dezert, kterým ohromíte návštěvu, ale zároveň je naprosto triviální, zkuste náš recept na luxusní banán v čokoládě s mraženými malinami a arašídovým máslem. Tento recept je skvělý hlavně v tom, že chutná snad opravdu každému, kdo by nemiloval rozpuštěnou kvalitní belgickou čokoládu a banán, když ho doplníte mraženým ovocem a arašídovým máslem, máte elegantně vypadající zákusek.
Jakou použít čokoládu na luxusní banán v čokoládě
Pro dosažení nejlepšího výsledku doporučujeme použít kvalitní belgickou čokoládu s vysokým obsahem kakaa, můžete použít hořkou i mléčnou čokoládu či jejich kombinaci. Můžete zkusit i veganskou belgickou čokoládu nebo čokoládu bez cukru pro zdravou verzi banánu v čokoládě.
Na rozpuštění se hodí nejlépe belgická čokoláda v podobě čokopecek. Kvalitní čokoláda, jako je belgická čokoláda Callebaut, zaručí bohatou a intenzivní chuť. Můžete také zvolit čokoládu bez přidaného cukru pro zdravější variantu.
Dejte si pozor, ať nekoupíte termostabilní čokopecičky, které se používají do muffinů a drží svůj tvar. Ty by se vám nerozpustili!
Jaké použít ořechové máslo
My máme nejraději arašídové máslo, jíme ho doma ve velké množství, skvěle se hodí k banánu a mléčné čokoládě. Můžete však experimentovat i s jinými ořechovými másly, jako je mandlové, kešu nebo lískooříškové máslo. Každé z nich dodá dezertu odlišný chuťový profil a zvýší jeho výživovou hodnotu.
![Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert](https://ochutnej.top-me.eu/wp-content/uploads/2024/05/banan-v-cokolade-1.jpg)
Proč používat mražené ovoce
Mražené maliny při kontaktu s teplou čokoládou změknou a zpevní čokoládu. Máte tak skvělý výsledek, že v některých částech dezertu čokoláda křupe a jinde je rozteklá. Čím víc mraženého ovoce dáte, tím víc bude krustičky na banánu.
![100 Kč sleva na první objednávku](https://ochutnej.top-me.eu/wp-content/uploads/2023/12/100-kc-prvni-objednavka.png)
Nejraději máme mražené maliny, protože maliny jsou kyselejší a skvěle vyrovnávají sladkou chuť mléčné čokolády a banánu. Pokud ale použijete hořkou čokoládu, můžete zvolit sladší ovoce.
![Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert](https://ochutnej.top-me.eu/wp-content/uploads/2024/05/banan-v-cokolade-3-700x467.jpg)
Milujete sladké? Vyzkoušejte ho v trochu jiné podobě a dejte si náš Pendrek sekaný OVOCNÝ MIX.
Jak rozpustit čokoládu na luxusní banán v čokoládě
Čokoládu je nejlepší rozpustit ve vodní lázni. Tento způsob zaručuje, že se čokoláda nerozpálí příliš rychle a nespálí se. Postup je jednoduchý: Do hrnce nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu. Na hrnec postavte misku s čokoládovými pecičkami tak, aby se nedotýkala vody. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
![Recept: Banán v čokoládě](https://ochutnej.top-me.eu/wp-content/uploads/2024/05/banan-v-cokolade-2-1.jpg)
Často kladené otázky
Jakou čokoládu použít na luxusní banán v čokoládě?
Doporučujeme použít kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Belgická čokoláda Callebaut patří mezi nejoblíbenější mezi experty na čokoládu.
Jaké ořechové máslo je nejlepší pro tento recept?
Arašídové máslo je u nás nejoblíbenější. Můžete však experimentovat i s jinými ořechovými másly, jako je mandlové, kešu nebo lískooříškové máslo.
Proč používat mražené ovoce na tekutou čokoládu?
Mražené ovoce při kontaktu s teplou čokoládou změkne a zároveň zmrazí čokoládu, takže ta začne v místech, kde je ovoce křupat.
Jak správně rozpustit čokoládu?
Čokoládu je nejlepší rozpustit ve vodní lázni. Do hrnce nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu. Na hrnec postavte misku s čokoládovými pecičkami, které se nedotýkají vody, a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Proč nedávat čokoládu rozpustit do mikrovlnky?
Čokoláda se v mikrovlnce často rozpouští nerovnoměrně a může se snadno přehřát a spálit. Použitím vodní lázně máte větší kontrolu nad teplotou a zajišťujete rovnoměrné rozpuštění bez rizika spálení.
Mohu použít jiný druh ovoce?
Ano, můžete experimentovat s různými druhy mraženého ovoce, jako jsou mražené jahody, borůvky nebo ostružiny.
Jak dlouho trvá příprava tohoto dezertu
Příprava je velmi rychlá, zabere vám přibližně 10-15 minut. Nejdéle zabere rozpuštění čokolády.
Jak mohu dezert vylepšit?
Můžete přidat ořechy, kokos nebo různé semínka.
Jak na zdravou variantu banánu v čokoládě?
Použijte belgickou čokoládu bez cukru.
Recept na luxusní banán v čokoládě s malinami a arašídovým máslem
Ingredience
- 1 banán
- Hrst čokoládových peciček cca 50 g
- 1 lžíce arašídového másla
- Mražené maliny dle chuti
Postup
- Banán oloupejte a položte na talíř.
- Čokoládové pecičky rozpusťte ve vodní lázni.
- Rozpuštěnou čokoládu nalijte rovnoměrně přes banán.
- Posypte banán mraženými malinami, které při kontaktu s teplou čokoládou změknou a čokoláda ztuhne.
- Zakápněte arašídovým máslem a podávejte.
![](https://ochutnej.top-me.eu/wp-content/uploads/2023/10/ochutnej-orech-cast-tymu.jpg)
Děkujeme, že nás čtete ?
Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?