Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert

Naposledy aktualizováno 30. 5. 2024 autorem Anežka

Pokud hledáte rychlý dezert, kterým ohromíte návštěvu, ale zároveň je naprosto triviální, zkuste náš recept na luxusní banán v čokoládě s mraženými malinami a arašídovým máslem. Tento recept je skvělý hlavně v tom, že chutná snad opravdu každému, kdo by nemiloval rozpuštěnou kvalitní belgickou čokoládu a banán, když ho doplníte mraženým ovocem a arašídovým máslem, máte elegantně vypadající zákusek.

Jakou použít čokoládu na luxusní banán v čokoládě

Pro dosažení nejlepšího výsledku doporučujeme použít kvalitní belgickou čokoládu s vysokým obsahem kakaa, můžete použít hořkou i mléčnou čokoládu či jejich kombinaci. Můžete zkusit i veganskou belgickou čokoládu nebo čokoládu bez cukru pro zdravou verzi banánu v čokoládě.

Na rozpuštění se hodí nejlépe belgická čokoláda v podobě čokopecek. Kvalitní čokoláda, jako je belgická čokoláda Callebaut, zaručí bohatou a intenzivní chuť. Můžete také zvolit čokoládu bez přidaného cukru pro zdravější variantu.

Sleva na kešu

Dejte si pozor, ať nekoupíte termostabilní čokopecičky, které se používají do muffinů a drží svůj tvar. Ty by se vám nerozpustili!

Skladem 129 Kč
Ikonická belgická hořká čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Má bohatou kakaovou, hořko-sladkou chuť. Využijte na mlsání, ale i jako kvalitní ingredienci při vaření a pečení.
Skladem 129 Kč
Nejoblíbenější belgická mléčná čokoláda ve formě pecek od proslulého výrobce čokolády Callebaut. Ochutnejte a nechte pomalu rozpustit na jazyku. Takto si nejlépe vychutnáte její jemnou, mléčnou chuť s karamelovými tóny.
Skladem 139 Kč
Prémiová veganská belgická hořká čokoláda bez mléka, nabízející bohatou a intenzivní kakaovou chuť.

Jaké použít ořechové máslo

My máme nejraději arašídové máslo, jíme ho doma ve velké množství, skvěle se hodí k banánu a mléčné čokoládě. Můžete však experimentovat i s jinými ořechovými másly, jako je mandlové, kešu nebo lískooříškové máslo. Každé z nich dodá dezertu odlišný chuťový profil a zvýší jeho výživovou hodnotu.

Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert
Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert

Proč používat mražené ovoce

Mražené maliny při kontaktu s teplou čokoládou změknou a zpevní čokoládu. Máte tak skvělý výsledek, že v některých částech dezertu čokoláda křupe a jinde je rozteklá. Čím víc mraženého ovoce dáte, tím víc bude krustičky na banánu.

100 Kč sleva na první objednávku

Nejraději máme mražené maliny, protože maliny jsou kyselejší a skvěle vyrovnávají sladkou chuť mléčné čokolády a banánu. Pokud ale použijete hořkou čokoládu, můžete zvolit sladší ovoce.

Recept na luxusní banán v čokoládě – dokonalý a rychlý dezert
Na banán v čokoládě můžete dát i jiné mražené ovoce, například ostružiny.

Milujete sladké? Vyzkoušejte ho v trochu jiné podobě a dejte si náš Pendrek sekaný OVOCNÝ MIX.

Jak rozpustit čokoládu na luxusní banán v čokoládě

Čokoládu je nejlepší rozpustit ve vodní lázni. Tento způsob zaručuje, že se čokoláda nerozpálí příliš rychle a nespálí se. Postup je jednoduchý: Do hrnce nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu. Na hrnec postavte misku s čokoládovými pecičkami tak, aby se nedotýkala vody. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.

Recept: Banán v čokoládě
Tak jednoduchý recept, přitom ho miluje každá návštěva

Často kladené otázky

Jakou čokoládu použít na luxusní banán v čokoládě?

Doporučujeme použít kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Belgická čokoláda Callebaut patří mezi nejoblíbenější mezi experty na čokoládu.

Jaké ořechové máslo je nejlepší pro tento recept?

Arašídové máslo je u nás nejoblíbenější. Můžete však experimentovat i s jinými ořechovými másly, jako je mandlové, kešu nebo lískooříškové máslo.

Proč používat mražené ovoce na tekutou čokoládu?

Mražené ovoce při kontaktu s teplou čokoládou změkne a zároveň zmrazí čokoládu, takže ta začne v místech, kde je ovoce křupat.

Jak správně rozpustit čokoládu?

Čokoládu je nejlepší rozpustit ve vodní lázni. Do hrnce nalijte trochu vody, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu. Na hrnec postavte misku s čokoládovými pecičkami, které se nedotýkají vody, a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

Proč nedávat čokoládu rozpustit do mikrovlnky?

Čokoláda se v mikrovlnce často rozpouští nerovnoměrně a může se snadno přehřát a spálit. Použitím vodní lázně máte větší kontrolu nad teplotou a zajišťujete rovnoměrné rozpuštění bez rizika spálení.

Mohu použít jiný druh ovoce?

Ano, můžete experimentovat s různými druhy mraženého ovoce, jako jsou mražené jahody, borůvky nebo ostružiny.

Jak dlouho trvá příprava tohoto dezertu

Příprava je velmi rychlá, zabere vám přibližně 10-15 minut. Nejdéle zabere rozpuštění čokolády.

Jak mohu dezert vylepšit?

Můžete přidat ořechy, kokos nebo různé semínka.

Jak na zdravou variantu banánu v čokoládě?

Recept na luxusní banán v čokoládě s malinami a arašídovým máslem

Pokud potřebujete ohromit návštěvu a vykouzlit luxusně vypadající dezert za pár minut, zkuste tento recept na luxusní banán v čokoládě s malinami a arašídovým máslem. Je hotový za 10-15 minut, navíc ho milují děti i dospělí.
Doba přípravy 15 minutes
Chod Dezert
Kuchyně Česká
Dávka 1 banán v čokoládě

Ingredience
  

  • 1 banán
  • Hrst čokoládových peciček cca 50 g
  • 1 lžíce arašídového másla
  • Mražené maliny dle chuti

Postup
 

  • Banán oloupejte a položte na talíř.
  • Čokoládové pecičky rozpusťte ve vodní lázni.
  • Rozpuštěnou čokoládu nalijte rovnoměrně přes banán.
  • Posypte banán mraženými malinami, které při kontaktu s teplou čokoládou změknou a čokoláda ztuhne.
  • Zakápněte arašídovým máslem a podávejte.
Klíčové slovo banán v čokoládě, rychlý dezert
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




2 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin2