Kešunéza: Veganská majonéza z kešu

Naposledy aktualizováno 6. 12. 2023 autorem Pavlína

Zapomněli jste koupit veganskou majonézu nebo sháníte zdravou alternativu k té klasické? Zkuste kešunézu, veganskou majonézu z kešu, ze které vám nebude špatně a můžete ji bez obav použít i třeba do bramborového salátu. Kešunéza je bez vajec, je méně tučná a naprosto jednoduchá na přípravu. Navíc vás překvapí, jak je vynikající.

Je veganská majonéza z kešu zdravá?

Ano. Je vyrobena především z kešu, které obsahují řadu prospěšných vitamínů a minerálů, včetně vitamínů E, K a B, a také hořčíku a draslíku. Kešu jsou také skvělým zdrojem zdravých tuků. 

?TIP: Pořiďte si balení kešu 1 kg na našem eshopu.

Čím ochutit kešunézu?

K výrobě kešunézy se používají kešu, hořčice, jablečný ocet, citronová šťáva, sušený česnek, sůl a pepř. 

Skladem 439 Kč
Myslíte, že na velikosti záleží? Pokud ano, kešu jádra OBŘÍ WW180 natural jsou pro Vás jasná volba. Jsou to největší kešu oříšky, které se dají u domácích pěstitelů sehnat.
Skladem 189 Kč
Mletý česnek je charakteristický výraznou až štiplavou chutí a velmi intenzivním aroma. Skvěle se hodí k dochucení mnoha masových a zeleninových pokrmů. Přidává se do polévek, omáček nebo pomazánek.
Skladem 359 Kč
Černý pepř používáme v kuchyni téměř všichni. Má typicky výraznou ostrou chuť a používá se především ke zvýraznění chuti téměř všech druhů pokrmů. Nejvýraznější chuť pepře docílíme tím, že jej čerstvě rozdrtíme.

Jak vyrobit kešunézu?

Pokud nemáte doma výkonný mixér, nejprve si namočte kešu do horké vody a nechte je změknout. Mělo by stačit 30 minut. Případně můžete kešu namočit do studené vody a nechat je namočené přes noc. Poté všechny ingredience dáte do mixéru a rozmixujete na krémovou konzistenci. Poté už jen dochutíte tak, aby vám chuť vyhovovala. 

K čemu se kešunéza hodí?

Kešunéza je skvělá s pečenou zeleninou i masem. Můžete ji přidat do sendvičů, burgerů, ale my ji používáme i do bramborového vánočního salátu.

100 Kč sleva na první objednávku

? TIP: Vyzkoušejte si dát kešunézu do vegetariánského burgeru z červené řepy.

Jak dlouho kešunéza vydrží v ledničce?

Kešunéza vydrží v ledničce 5-7 dnů.

Majonéza z kešu
Majonéza z kešu

Recept: Zdravější alternativa k majonéze: Veganská kešunéza

Pokud z nějakého důvodu nemůžete majonézu ale milujete bramborový salát, zkuste naši alternativu z kešu.
Doba přípravy 5 minutes
Celková doba 5 minutes
Dávka 1 sklenice

Ingredience
  

  • 1 šálek naturálních kešu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
  • 1/2 šálku vody

Postup
 

  • Ochutnejte a případně dochuťte dle potřeby jablečným octem, solí či citrinovou šťávou dle chuti.
  • Dejte do mixéru všechny ingredience a část vody a mixujte do hladka. Přidávejte vodu dle konzistence.
  • Ochutnejte a případně dochuťte dle potřeby jablečným octem, solí či citrinovou šťávou dle chuti.
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




16 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin16