Kešunéza: Veganská majonéza z kešu

Zapomněli jste koupit veganskou majonézu nebo sháníte zdravou alternativu k té klasické? Zkuste kešunézu, veganskou majonézu z kešu, ze které vám nebude špatně a můžete ji bez obav použít i třeba do bramborového salátu. Kešunéza je bez vajec, je méně tučná a naprosto jednoduchá na přípravu. Navíc vás překvapí, jak je vynikající.

Je veganská majonéza z kešu zdravá?

Ano. Je vyrobena především z kešu, které obsahují řadu prospěšných vitamínů a minerálů, včetně vitamínů E, K a B, a také hořčíku a draslíku. Kešu jsou také skvělým zdrojem zdravých tuků. 

Čím ochutit kešunézu?

K výrobě kešunézy se používají kešu, hořčice, jablečný ocet, citronová šťáva, sušený česnek, sůl a pepř. 

Jak vyrobit kešunézu?

Pokud nemáte doma výkonný mixér, nejprve si namočte kešu do horké vody a nechte je změknout. Mělo by stačit 30 minut. Případně můžete kešu namočit do studené vody a nechat je namočené přes noc. Poté všechny ingredience dáte do mixéru a rozmixujete na krémovou konzistenci. Poté už jen dochutíte tak, aby vám chuť vyhovovala. 

K čemu se kešunéza hodí?

Kešunéza je skvělá s pečenou zeleninou i masem. Můžete ji přidat do sendvičů, burgerů, ale my ji používáme i do bramborového vánočního salátu.

💡 TIP: Vyzkoušejte si dát kešunézu do vegetariánského burgeru z červené řepy.

Jak dlouho kešunéza vydrží v ledničce?

Kešunéza vydrží v ledničce 5-7 dnů.

Majonéza z kešu
Majonéza z kešu

Recept: Zdravější alternativa k majonéze: Veganská kešunéza

Pokud z nějakého důvodu nemůžete majonézu ale milujete bramborový salát, zkuste naši alternativu z kešu.
4.25 z 4 hlasů
Doba přípravy 5 minut
Celková doba 5 minut
Dávka 1 sklenice

Ingredience
  

  • 1 šálek naturálních kešu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
  • 1/2 šálku vody

Postup
 

  • Ochutnejte a případně dochuťte dle potřeby jablečným octem, solí či citrinovou šťávou dle chuti.
  • Dejte do mixéru všechny ingredience a část vody a mixujte do hladka. Přidávejte vodu dle konzistence.
  • Ochutnejte a případně dochuťte dle potřeby jablečným octem, solí či citrinovou šťávou dle chuti.
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Hodnocení receptu




1 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin1