Naše nejoblíbenější medovo hořčičná zálivka na salát

Pokud milujete saláty, musíte vyzkoušet tuto úžasnou medovo hořčičnou zálivku na salát, která se skvěle hodí například na zeleninové saláty s kozím sýrem a ořechy nebo na salát z batátů. Pokud ochucujete saláty pouze balzamikovým octem nebo olivovým olejem, věřte nám, je to skvělá změna. Tato medovo hořčičná zálivka udělá z obyčejného salátu skvělý gurmánský zážitek.

Naše nejoblíbenější medovo hořčičná zálivka na salát
Naše nejoblíbenější medovo hořčičná zálivka na salát

Na jaké saláty se hodí medovo hořčičná zálivka

Medovo hořčičná zálivka je skvělá na saláty s kozím sýrem, na saláty, které obsahují ořechy nebo na čistě zeleninové saláty. Hodí se ideálně jako zálivka na salát, který by byl sám o sobě nevýrazný a mdlý. Výborná je i s pečenými batáty i v salátech s pečenou dýní. Hodí se ale skvěle i na saláty s kuřecím masem.

Jednoduchá medovo hořčičná zálivka na salát.
Jednoduchá medovo hořčičná zálivka na salát.

Co patří do medovo hořčičné zálivky na salát

Jak už název napovídá, do medovo hořčičné zálivky patří med a hořčice. Doporučujeme vždy používat dijonskou hořčici. Do zálivky kromě medu a hořčice patří ale i citron, olivový olej, sůl a pepř.

Jednoduchá medovo hořčičná zálivka na salát.

Vynikající medovo hořčičná zálivka na salát

Pokud milujete saláty, musíte vyzkoušet tuto úžasnou medovo hořčičnou zálivku na salát, která se skvěle hodí například na zeleninové saláty s kozím sýrem a ořechy nebo na salát z batátů.
5 z 3 hlasů

Ingredience
  

Postup
 

  • V olivovém oleji a citronové šťávě rozmícháme dijonskou hořčici a med.
  • Dochutíme solí a pepřem.
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

lucie
Jsem od útlého dětství vegetariánka a už více jak 15 let se zajímám o fitness a zdravé stravování. Nejspíš po babičce miluji pečení, kterému jsem propadla v posledních letech. Nejraději vařím veganské recepty a připravuji raw dezerty. Tím, že s manželem hodně cestujeme, miluji cizokrajnou kuchyni. Nejvíce receptů jsem si přivezla z našich cest po Mexiku, USA, Kanadě a Thajsku. Miluji ale i indickou a vietnamskou kuchyni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




5 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin5