Jednoduché domácí tahini – lepší než z obchodu

Tahini pasta se používá na výrobu hummusu, do salátů, ale i do polévek. Lze ho koupit ve specializovaných obchodech, ale jednoduše si ho vyrobíte i doma. Domácí tahini je velmi jednoduché na výrobu, pokud máte doma kvalitní mixér a trochu trpělivosti. 

Co je to tahini?

Tahini je sezamová pasta či krém vyrobený ze sezamových semínek. Standardně se vyrábí z bílého praženého sezamu. Používá se především ve středomořské a blízkovýchodní kuchyni. Má stejnou konzistenci jako ořechová másla a je veganské a přirozeně bezlepkové.

Proč si tahini vyrobit doma?

Tahini z obchodů bývá často poměrně hořké a mnohem dražší, než když si ho vyrobíte sami. Také si můžete vyrobit menší množství a regulovat si, kolik do tahini přidáte oleje. 

Jak dlouho tahini vydrží v ledničce?

Můžete ho skladovat i více jak měsíc. 

💡 TIP: Vyzkoušejte domácí dýňový hummus s tahini pastou, na kterém si pochutnáte.

Jak vyrobit dokonalé tahini? 

Nejprve je nutné si opražit sezamová semínka na suché pánvi. Tato část je asi nejnáročnější, protože je nesmíte spálit, ale také je nesmíte pražit příliš krátce, protože jinak nepustí olej a budete to muset dohánět sezamovým olejem.

Výborné domácí tahini
Výborné domácí tahini
Recept na domácí tahini

Tahini recept: domácí výroba

Chcete si vyrobit domácí hummus, ale nemáte doma tahini? Zkuste si ho vyrobit.
4 z 5 hlasů
Doba přípravy 10 minut
Celková doba 10 minut

Ingredience
  

Postup
 

  • Opražte sezamová semínka na suché pánvi a nechte je vychladnout.
  • Rozmixujte sezamová semínka na jemný prášek, osolte a přidejte 2-3 PL oleje.
  • Mixujte a přidávejte olej, dokud nedosáhnete požadované krémové konzistence.
Klíčové slovo domácí tahini, tahini
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Hodnocení receptu




3 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin3