Tento recept je tak jednoduchý, že ho budete chtít vyrábět pořád. Je lahodný, akorát sytý, a hlavně zdravější než klasický cheesecake. Nejčastěji se náplň cheesecaku připravuje z mascarpone a poměrně velkého množství cukru. My jsme nahradili tuky zdravými a jako sladidlo jsme zvolili velmi populární čekankový sirup.
Obsah článku
Korpus z lískových oříšků
Pokud nemáte doma dostatečné množství oříšků, zdravý korpus můžete udělat i z ovesných vloček a sušeného ovoce. My jsme ale rozemleli lískové oříšky a spojili je kvalitním kokosovým olejem.
Zdravý cheesecake plný proteinu
Na tradičním cheesecaku samozřejmě není nic špatného – jednou za čas si ho každý rád dopřejeme, ale pokud hledáte nějakou zdravější alternativu, vyzkoušejte tento recept s nižším obsahem cukru a vyšším obsahem proteinu.
Ale opravdu si nemyslím, že vám bude původní verze chybět, když si uděláte tento cheesecake s řeckým jogurtem.
Standardně je náplň cheesecaku z mascarpone a philadelphie. My jsme nahradili mascarpone měkkým tvarohem. Jako sladidlo jsme zvolili čekankový sirup, ale můžete použít i sirup javorový.
Tip: Někdo do náplně přidává ještě vanilkový protein, osobně umělou chuť proteinu nemám ráda, proto ho v našich receptech nenajdeme.
Jak na jednoduchý cheesecake?
Cheesecake je extrémně jednoduchý na výrobu. Prakticky pouze smícháte ingredience na korpus a na náplň a rovnoměrně ji rozetřete do dortové formy a pečete 45-60 minut v troubě.
💡 TIP: Chcete vyzkoušet další skvělé zdravé dorty? Podívejte se na těchto 10 tipů na zdravé dorty, na kterých si pochutnáte.
Jak dlouho vydrží cheesecake v ledničce?
Cheesecake vydrží až 5 dní, tedy za předpokladu, že ho dříve nesníte.

Recept na lískooříškový cheesecake
Ingredience
Korpus
Náplň
- 250 g krémový sýr (např. Philadelphia)
- 250 g polotučného měkkého tvarohu
- 3/4 šálku javorového nebo čekankového sirupu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 vejce
- 2-3 lžíce lískooříškového másla
Postup
- Troubu předehřejte na 175 °C.
- Připravte hmotu na korpus smícháním kokosového oleje a mletých lískových oříšků.
- Rozprostřete rovnoměrně hmotu do formy na cheesecake. Na náplň smíchejte ve velké míse sýr, tvaroh, sirup, extrakt, vejce a 2-3 PL lískooříškového másla.
- Můžete vyšlehat i elektrickým šlehačem nebo použít ponorný mixér.
- Nalijte náplň na korpus a rovnoměrně ji rozetřete.
- Pečte asi cca 45 – 60 minut.