Recept: Jednoduché domácí zdravé Cini Minis (low carb)

Naposledy aktualizováno 14. 5. 2024 autorem Pavlína

Pokud milujete jako my Cini Minis, ale nechcete je kupovat, protože jsou plné cukru, máme pro vás dobrou zprávu, tuhle skořicovou lahůdku si můžete vyrobit doma v mnohem zdravější podobě.

Skořicové cereální čtverečky zdravě z mandlové a rýžové mouky

Těsto připravíte velmi jednoduše, a to mandlové a rýžové mouky, bílku, kokosového oleje a medu. Pokud máte doma kokosovou mouku, můžete použít i tu. Jedná se o výborný low carb recept, který si oblíbíte.

Skladem 249 Kč
Mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám.
Skladem 39 Kč
Rýžová mouka je přirozeně bezlepková, a ocení ji tak všichni s větší citlivostí na lepek
Skladem 199 Kč
Ekonomické balení kokosového oleje, které můžete využít nejen v kuchyni, ale i v přírodní kosmetice.

Jak vyválet těsto na zdravé skořicové Cini Minis

Těsto vyválejte mezi dvě pečícími papíry, a poté vrchní opatrně sloupněte. Kolečkem na pizzu nebo velmi ostrým nožem nakrájejte těsto na malé čtverečky. Poté pečicí papír s přeneste na plech.

Cini Minis podávejte s jogurtem a ovocem

Jak dlouho vydrží domácí Cini Minis

U nás se snědli během dvou dnů, ale vydrží vám klidně i dva týdny. Pokud je tedy jako my nesníte.

Čím osladit Cini Minis

Můžete zvolit med, čekankový sirup nebo javorový sirup. Pokud byste volili cukr či jiné sypké sladidlo, nejspíš budete muset do těsta přidat trochu více kokosového oleje. Přečtěte si článek, čím nahradit cukr.

Další recepty z mandlí:

100 Kč sleva na první objednávku

Recept: Jednoduché domácí zdravé Cini Minis (low carb)

Pokud milujete jako my Cini Minis, ale nechcete je kupovat, protože jsou plné cukru, můžete si tuhle skořicovou lahůdku vyrobit doma v mnohem zdravější podobě.
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celková doba 30 minutes
Chod Snídaně, Svačina
Kuchyně Veganská, Zdravá výživa
Dávka 4 porce

Ingredience
  

Postup
 

  • Vypracujte z výše uvedených ingrediencí těsto. Pokud příliš lepí, přidejte mandlovou či rýžovou mouku, pokud je příliš suché, přidejte kokosový olej.
  • Těsto vyválejte mezi dvěma pečícími papíry na tenkou placku. Vrchní papír opatrně sloupněte a plát nakrájejte na malinké čtverečky.
  • Pečicí papír s čtverečky přenést na plech a dejte do trouby předem vyhřáté na 150 °C a pečte je přibližně 15 minut.
Klíčové slovo čekankový sirup, javorový sirup, kokosová mouka, low-carb, mandle, mandlová mouka
Zkusili jste tento recept?Let us know how it was!

Děkujeme, že nás čtete ?

Tento blog pro vás píše tým obchodu s oříšky a zdravou výživou ochutnejorech.cz. Celý nás svět se točí okolo shánění těch nejkvalitnějších surovin – sami z nich naše recepty připravujeme. ? Už jste zkusili naše oříšky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




5 Sdílení
Sdílet
Tweetnout
Sdílet
Pin5